بر حسب اهداف تعیین شده در نقشه راه وبسایت رسمی مددکاران اجتماعی ایران، مبنی بر معرفی و شناساندن مسوولین و در واقع سفیران حوزه مددکاری اجتماعی کشور، گفتگویی اختصاصی با نماینده انجمن مددکاران اجتماعی ایران – شعبه استان لرستان ترتیب داده شد که مشروح این مصاحبه را می خوانید.
* ضمن سلام و عرض ادب و احترام، لطفاً یک معرفی اجمالی از خودتان داشته باشید و اینکه چطور شد وارد حوزه مددکاری اجتماعی شدید؟ از چه سالی فعالیت خود را آغاز نمودید و در حال حاضر چه فعالیتهایی دارید؟
با سلام و احترام خدمت شما برادر عزیز و یاور مددکاران اجتماعی؛ مهری فتائی هستم، قبل از هر عنوان و مسئولیتی یک مددکار اجتماعی هستم. افتخار این را داشته ام که از سال ۱۳۹۰ بعنوان نماینده انجمن مددکاران اجتماعی ایران در استان لرستان باشم.
مدت ۱۴سال به عنوان مددکار اجتماعی در تمام حوزه های مختلف آسیب های اجتماعی با تأکید بر آسیب های زنان، اعتیاد، طلاقٰ، حاشیه نشینی و …. فعالیت نموده ام، رییس هیات مدیره کانون مراکز مددکاری اجتماعی ایلام و لرستان در مرحله اول و در دوره دوم نماینده کانون استان لرستان در خدمت یاوران و دوستان مددکار اجتماعی بوده ام.
موسس و مدیر اولین کلینیک مددکاری اجتماعی بنام شمس کریمان در استان لرستان بوده ام و از سال ۸۳ مداخلات حرفه ای خودم را در سه سطح فردی ٰگروهی و جامعه ای آغاز کردم.
اولین تجربه کاری مستقل بنده مربوط هست به سال ۸۳ و اجرای طرح ساماندهی زنان آسیب دیده منطقه گل سفید شهر خرم آباد، تحت نظارت دفتر آسیب های معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی که پس از سه سال حضور فعال و کار تیمی در منطقه، با تأسیس مرکز مشاوره و مددکاری زنان آسیب دیده (مرکز کاهش آسیب) با پیشنهاد ما و با حمایت مالی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان خاتمه یافت. سپس اجرای طرح فقر زدایی محلی با رویکرد اجتماع محور، توانمند سازی زنان سرپرست خانوارٰ و بازتوانی معتادین بهبود یافته، ٰراه اندازی دو پایگاه خدمات اجتماعی در سطح استان در مناطق آسیب زا و حاشیه ای و برگزاری کارگاههای آموزشی مختلف و همچنین انجام پژوهشهای میدانی و ارائه در کنفرانس های داخلی و بین المللی …
*** لطفا چیکده ای از اقدامات صورت گرفته در انجمن مددکاران اجتماعی استان لرستان را جهت اطلاع مخاطبین پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران بفرمایید.
درسطح استان و در انجمن مددکاران اجتماعی شعبه استان فعالیتهای مختلفی داشته ایم. از جمله برگزاری نشستها و همایشهایی در مناسبتهای مرتبط با روز مددکار و همچنین آسیب شناسی و بررسی وضعیت آسیب ها در سطح استان، ٰارائه چندین طرح مختلف به دستگاههای اجرایی در استانٰ و شرکت در جلسات استانی و کشوری ٰبرگزاری چند دوره های آموزشی کوتاه مدت که به درخواست اعضا برگزار گردیده و همچنین اطلاع رسانی و عضو گیری های مختلف در سه گروه. انتظار داریم اعضای محترم انجمن استانی همکاری و مشارکت موثر و مرتبط بیشتری داشته باشند، به امید تحقق اهداف و برنامه های پیش رو.
***به نظر شما چگونه می توان پیوندی ناگسستنی فی مابین کانون مراکز مددکاری اجتماعی استان و انجمن مددکاران استان ایجاد کرد به نحوی که منجر به ارتقاء کمی و کیفی سطوح مختلف خدمات تخصصی مددکاری اجتماعی بشود و اینکه این پیوند از نظر شما چه تأثیری بر ابعاد مختلف مددکاری اجتماعی برای استان لرستان که به عبارتی قلب مددکاری اجتماعی کشور تلقی می گردد به ارمغان خواهد داشت؟
کانون مراکز مددکاری و انجمن مددکاران اجتماعی را نمیتوان جدا از هم دانست چرا که دغدغه های مشترکی در حوزه مددکاری اجتماعی دارند منتها کانون در اجرا و در حوزه عملیاتی ارائه خدمت میکند و انجمن در سطح سیاستگذاری و تعیین خط مشی و برنامه ریزی های کشوری. امیدوارم کانون مراکز مددکاری بدور از هرگونه حاشیه و تفرق آرایی بتواند بازوی اجرایی قوی برای انجمن مددکاران اجتماعی در کشور باشد.
*** دورنمای کلی حوزه مددکاری اجتماعی استان لرستان را چگونه ارزیابی می کنید و چه برنامه هایی برای آینده انجمن این استان در دستور کار دارید؟
با توجه به نگرش مثبت و حمایت های مدیران و مسئولین استانی امیدوار هستیم در خصوص ارتقاء و توسعه حرفه مددکاری اجتماعی و جایگاه مددکاران در استان گامهای موثری برداریم.
برگزاری همایش مطالبه گری اجتماعی در اردیبهشت ماه سال جاری با حضور دکتر موسوی چلک رییس محترم انجمن مددکاران اجتماعی کشور که به مناسبت روز مددکار در استان برای دومین بار که توسط انجمن برگزار گردید، فرصت مناسبی برای اتحاد و همبستگی سازماهایی بود که مددکاری اجتماعی و رشته های یاورانه در آن دستگاهها نقش کلیدی دارند.
*** پیرو تفاهم نامه انجام شده با وزارت دادگستری فی مابین انجمن مددکاران اجتماعی و کانون کلینیک های مددکاری کشور امیدوارم مددکاران اجتماعی در اجرای طرح و راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی و مسئولیت اجتماعی همراهی های موثری داشته باشند.
*** برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه مددکاران اجتماعی از جمله کارگاه آموزشی تربیت مددکار روستا که پیش نویس آن جهت تأمین اعتبار به سازمان جهاد کشاورزی و سازمان بهزیستی استان ارائه شده است.
*** برگزاری همایش ملی در استان تا پایان سال ۹۵ با عنوان مددکاری اجتماعی و حقوق و مسوولیت های شهروندی با استفاده از ظرفیت موجود انجمن در استان و کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی
*** اجرای طرح توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی حاشیه نشینان و مناطق کمتر توسعه یافته و کم برخوردار که پیش نویس اولیه آن به شرکت مادر تخصصی عمران و شهرسازی کشور و سپس استان جهت تأیید و اخذ موافقت نهایی ارایه گردیده. امیدواریم در فرایند اجرای این طرح زمینه توان افزایی مددکاران و اشتغال بسیاری از مددکاران علاقمند به فعالیتهای جامعه ای و الگوهای توانمندسازی با رویکرد اجتماع محور نیز محقق گردد.
در پایان از زحمات شما در پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی که در واقع تریبون و اعتبار مددکاران اجتماعی ایران در فضای مجازی می باشد سپاسگزارم.
مصاحبه و گردآوری: جواد طلسچی یکتا